יפה ולא מתנשא: בית מושלם ומשפחתי בסביון

הם התאהבו באופיו הצנוע וקסמו הישן והחליטו לשמור על חזותו המקורית והפשוטה בלב השכונה היוקרתית, סביון. רוצים לראות מה קרה בפנים? הבית המיושן הפך לחלל משפחתי, מוקפד ועכשווי אשר מקיים דיאלוג תמידי בין הפנים לחוץ

בלב השכונה היוקרתית, סביון, שכן בית ישן בעל מראה צנוע שהשתלב בהרמוניה עם עצי הפיקוס העתיקים הנטועים ברחוב הוותיק. דייריו החדשים הוקסמו מפשטותו וביקשו לשמר את חזותו המקורית. הם פנו לאדריכלית, ענת קרומר ומעצבת הפנים, סיון רב הון, במטרה להפוך את עיצובו הפנימי לאלגנטי, מוקפד ומותאם לאורח חייהם העכשווי.

 

להתאים את החלל לצרכים החדשים:

שטחי הבית המותרים לבנייה על פי ההיתר נוצלו במלואם בעבר על ידי בעליו הקודמים. אי לכך, הוחלט לנסר את התקרות, על מנת להגדיל את הבית ולהתאימו לצרכיו של בעליו החדשים. גג הרעפים הקיים הוחלף בחדש, כך שחדרי השינה בקומה השנייה זכו לתקרה גבוהה יותר וחשיפה לקורות הגושניות שבגג. כמו כן, נחשפה התקרה  בקומת קרקע ונוצר חלל כפול. השטח החדש שנוצר הפך לפינת אוכל, כאשר ספריית קיר משמשת כתפר בין הקומות.

 

הם התאהבו באופיו הצנוע וקסמו הישן והחליטו לשמור על חזותו המקורית והפשוטה בלב השכונה היוקרתית, סביון. רוצים לראות מה קרה בפנים? הבית המיושן הפך לחלל משפחתי, מוקפד ועכשווי אשר מקיים דיאלוג תמידי בין הפנים לחוץ

 

עבור הילדים הבוגרים נבנו שתי יחידות נפרדות בקומת הקרקע. היחידות התחתונות מתקיימות כיחידה עצמאית בעלת כניסה נפרדת וחדרי רחצה פרטיים.חדר הילדה הקטנה יותר וחדר התינוק, מוקמו בקומה השנייה בסמוך לחדר ההורים. עבור חדרי הילדים וחדרי הרחצה  נבחר מראה קלאסי ולא ילדותי מידי, על מנת שיוכלו לגדול לתוכם מבלי שירגישו ילדותיים מידי בהמשך.

 

 

הילדים הקטנים יוכלו לגדול אל תוך החדר שעוצב עבורם

 

היחידה הנפרדת בקומה התחתונה מעוצבת כצימר מפנק

 

עיצוב מדויק וחף מטרנדים:

בעלי הבית ביקשו להשוות לבית מראה קלאסי, מדויק וחף מטרנדים, על מנת שיהיה על זמני. הרעיון היה ליצור בית בסגנון כפרי שאינו כבר או מבוגר מידי, בעל סכמת גוונים מאופקת ומונוכרומטית. בד בבד, שולבו אלמנטים מודרניים, תוך הקפדה על כמות מדויקת של פריטים אשר לא יעמיסו על החלל וישוו לו מראה נקי. פתרונות תאורה יצירתיים הותקנו בחלקים בם נותרה תקרה נמוכה. גלגל עתיק של כרכרה הוסב למנורת תקרה מקורית ומלאת יופי אשר טשטשה את גובהה הנמוך של התקרה.

 

נקי וחף מטרנדים
חדרי רחצה מסוגננים

 

בשל רצון הלקוחות לשלב בין החוץ לפנים וליצור תחושת מרחב וחופש,שולבו בבית חלונות בלגיים בסגנון כפרי. החלונות מהווים חלק נכבד מהבית במיוחד בקומה התחתונה בחללי הסלון, המטבח ופינת האוכל.  פרופיל אלומיניום  הדק מדמה את הפרופיל הבלגי מברזל בצורה הטובה ביותר. השילוב של חלונות ודלתות הזזה בלגיים עם הפתחים הגדולים של הבית מכניסים הרבה אור ומרחב, תחושת חופש ונוף ירוק ומטשטשים את הגבולות בין הפנים לחוץ.

 

פרופיל בלגי של כוכב אלומניום

 

 

מעצבת פנים: רב הון סיון / אדריכלית: קרומר ענת/ צילום: דודו אזולאי/ פרופילים וחלונות בלגים: כוכב אלומיניום, הקומה התחתונה

 

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך