מתכון לשבועות: פאי עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת עיזים

ימי הקורונה הכינו אותנו היטב לארוחת חג השבועות- שהרי כולנו אופים, קונדיטורים ושפים שצלחו מאות סרוויסים בחודשים האחרונים. מה נכין לכבוד המאורע המשמח? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, משתפת אתכם במתכון לפאי עגבניות, זיתים וגבינת עיזים. 

 

 

המתכון הבא מורכב מהשילוש הקדוש: בצק, עגבניות וגבינה. הוא ריחני (בזכות הבזיליקום), יפהפה, קל להכנה ומאוד טעים.
ילדים אוהבים אותו ( יש פה את כל המרכיבים של פיצה ) וגם המבוגרים ישבחו אתכם וירעיפו מחמאות.

 

 

פאי במילוי עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת עיזים

מצרכים לבצק:

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 וחצי כוס קמח

1 ביצה

2 כפות שמנת מתוקה

מצרכים לבלילה( רויאל):

3 ביצים

1 כוס שמנת מתוקה

1 כף קמח

50 גר' פרמז'ן

1 שן שום כתוש

1 כפית אורגנו יבש

מעט מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים למלית:

100 גר' עגבניות מיובשות

1/2 כוס זיתים מגולענים

200 גר'  גבינה עזים מסוג פרומעז

צרור עלי בזיליקום

מלח ופלפל

 

מניחים הזיתים והעגבניות, מעל מפזרים את פרוסות הגבינה, מוזגים את הבלילה | צילום: ניופאן גורמה

 

אופן הכנת הבצק:

1 | מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים תבנית פאי קוטר 26

2 | שמים את החמאה, הביצה ושמנת המתוקה בקערת מגימיקס עם להב המתכת ומעבדים באוטומט, מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת  פירורית שמתגבשת לבצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כרבע שעה במקרר.

3 | מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את תבנית הפאי. מכניסים את התבנית עם הבצק להקפאה למשך 10 דקות.

 

אופן הכנת המלית:

1 | קוצצים גס את העגבניות המיובשות, הזיתים והבזיליקום.

2 | פורסים את גבינת העזים לפרוסות דקות ואחידות

 

אופן הכנת הבלילה:

בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרויאל. מתבלים במלח ופלפל.

 

הרכבת הפאי :

 1 | מניחים הזיתים והעגבניות, מעל מפזרים את פרוסות הגבינה, מוזגים את הבלילה.

2 | אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-40 דק' עד שהמלית תפוחה ויציבה, מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות, משחררים את הפאי מהתבנית בעדינות ומקררים עד לצינון מוחלט.

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך