מתכון לשבועות- לחם גבינה במרקם רך כמו ענן

ימי הקורונה הכינו אותנו היטב לארוחת חג השבועות- שהרי כולנו אופים, קונדיטורים ושפים שצלחו מאות סרוויסים בחודשים האחרונים. מה נכין לכבוד המאורע המשמח? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, משתפת אתכם במתכון ללחם גבינה במרקם ענן.

 

 

חג השבועות ידע גלגולים רבים, מחג הקציר לחג מתן תורה, אך השנה חג השבועות מסמל יותר מכל את ההתכנסות עם כל אהובינו- משפחה וחברים. מה נכין לכבוד המאורע המשמח? אחרי שאפינו לחמים וקלענו חלות, אנחנו לגמרי מוכנים לאפות לחם גבינה במרקם רך ואוורירי.

 

לשים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד | צילום: ניופאן גורמה

 

מי שרוצה יכול לפזר מעל שומשום | צילום: ניופאן גורמה

 

 

מתכון ללחם גבינה ענן מיוחד:  

500 גר גבינה לבנה

3 כפות סוכר

1 ביצה

3/4 כוס מים פושרים

1 כף שמרים יבשים

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

6 כוסות  קמח לבן

1 וחצי כפות מלח

 

אופן ההכנה:

1 | שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את הגבינה הסוכר הביצה והמים ומערבבים .

2 | מערבבים את 2 כוסות הקמח עם השמרים וסודה לשתייה ומוסיפים אל הנוזלים בקערה תוך כדי ערבול איטי על מהירות מספר 1 .

3 | מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק שנפרד מהקערה, מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 8 דקות .

4 | מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

5 | מחלקים את  הבצק ל – 2 חלקים ומעצבים לכיכר .

6 | מכסים בניילון ומתפיחים כשעה לתפיחה שנייה.

7 | מחממים תנור לחום 200 מעלות, מניחים בקרקעית התנור קערה עם מים  ליצירת אדים.

8 | מכניסים את התבנית עם הכיכרות, משפריצים עליהם מעט מים ומפזרים מעט קמח למראה כפרי, אופים 10 דק' בחום גבוה. לאחר מכן מנמיכים את התנור לחום 180 מעלות  וממשיכים לאפות עוד כ 45 דק עד שהכיכרות קיבלו גוון שחום, מצננים היטב ופורסים.

 

כתבות אחרונות

    הי, רציתי להמליץ לך על
    אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך