לשבור את הקירות: 160 מ"ר לפנסיונר עם שיק אירופאי

" כשמגיע לסטודיו אדם עם אישיות כל כך מיוחדת ושונה, זה ברור שהבית שלו צריך להיות בהתאם", מספר האדריכל אלון כהן שאחראי על הפרויקט הייחודי. הבית אשר ממוקם במושב בעמק האלה,  הינו חלק ממשק חקלאי, מוקף בצמחיה ועצים בוגרים. המבנה הישן והקסום דרש תכנון מחדש, אולם הרצון  היה ליצוק חיים חדשים אל תוך המעטפת המקורית. בזכות תכנון עדין ומורכב ששימר את העבר והכניס את החדש, נוצר בית יחיד ומיוחד.

 

הדיירים:  דייר יחיד בגיל פרישה, צעיר בנפשו, אוהב אומנות ומוזיקה קלאסית

הבית: הבית ממוקם במושב אשר בעמק האלה. גודל המבנה, 160 מ"ר + 40 מ"ר גלריה

החזון:

מטרתנו הייתה ליצור חלל אחד מרכזי פתוח ומלא אופי שישקף את אישיותו ואורך חייו של הלקוח ואת אהבתו הרבה למוסיקה קלאסית ואומנות. בית שיאפשר שימוש בחפצים אקלקטיים שאסף לאורך השנים. "היה לנו חשוב לשמור על המעטפת החיצונית של הבית (ניתן לראות את פינת העבודה בחדר עגול) מה שהפך את הפרויקט למאתגר במיוחד", מסביר כהן, "חשוב להבין שהמבנה עבר שינויים במהלך השנים- לא פחות מארבע תלאים במפלסים שונים ותקרות שונות בתוך המעטפת הקיימת." התכנון התבטא בשימוש בחדש מול ישן על ידי שימור המעטפת המקורית – מלאכה מורכבת בפני עצמה שהעניקה לבית את ייחודו הסופי.

 

בתים מבפנים בית בקומה אחת

 

 

הקו המנחה  היה ליצור חלל פתוח  בו מתקיימים יחדיו- הסלון, המטבח, חדר השינה ופינת עבודה, למעט חדר רחצה וחדר ארונות שתוכננו כחדרים נפרדים. "צרכי הלקוח היו מעטים אבל זה מה שהפך את התכנון למורכב", מסכם כהן, "נשארתי נאמן לקונספט לאורך כל הדרך שזה היה אתגר משמעותי עבורי כי מאוד מורכב לאזן חלל כל כך גדול בריהוט, שטיחים, טקסטיל, תאורה וכמובן תקרה חשופה מאוד מאוד דומיננטית ".

 

 

מטבח בתים מבפנים בית בקומה אחת

 

המטבח ממוקם בכניסה לבית ובנוי בצורה מקבילה כדי לתת תחושה מזמינה לנכנסים. פינת האוכל נבחרה בקפידה, ההחלטה לשלב שולחן מעץ מלא בהיר נועדה ליצור ניגוד      בין העץ הכהה שמשמש כמעטפת.

 

בתים מבפנים בית בקומה אחת

 

בין המטבח לסלון ישנה פינת קריאה מקסימה ומעליה תקרת גלריה נמוכה העוטפת את הקורא ומעניקה תחושה של חדר עבודה בחלל פתוח

 

בין המטבח לסלון ישנה פינת קריאה מקסימה ומעליה תקרת גלריה נמוכה העוטפת את הקורא ומעניקה תחושה של חדר עבודה בחלל פתוח

 

הסלון אשר ממוקם בעומק הבית מייצר דרמה בחלל בשל המרחק שלו מהכניסה והתקרה החשופה שמיד תופסת את העין עם גופי תאורה וריהוט מודרני

 

 הסלון אשר ממוקם בעומק הבית מייצר דרמה בחלל בשל המרחק שלו מהכניסה והתקרה החשופה שמיד תופסת את העין עם גופי תאורה וריהוט מודרני.

 

פינת העבודה ממוקמת בפינת העגולה של הבית אשר נהנית  מאור טבעי במהלך כל היום ואידיאלית ליצירה והשראה.

 

פינת עבודה

 

הבית של האדריכל אלון כהן

 

 

טיפ: "השתמשנו בעץ כהה ברצפה ובתקרה גם כדי להקטין את החלל", מסביר כהן, "הבחירה בגוונים כהים אפשרה לנו לבחור בפלטת צבעים בהירה בכל החלל הפתוח, ממש כמו בגלריית אומנות".

 

הכי אוהב: " הגג והגלריה הם האלמנטים האהובים עלי מפני שהם מבטאים אדריכלות ועיצוב בנשימה אחת ונותנים תחושה של חוץ ופנים."

 

קרדיטים:

עיצוב פנים ואדריכלות: אלון כהן אדריכלות ועיצוב פנים | קרדיט צילום: שי אפשטיין |  סטיילינג צילום: מאיה לבנת הרוש | כיסאות בר – TOLLMAN'S DOT | שטיחים- שטיחי איתמר  | ריהוט הסלון: ספה, שולחנות וכורסאות-  TOLLMAN'S DOT

 

 

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך