לגזור ולשמור: 6 דברים חשובים לפני שמשפצים את המטבח

מזל טוב! זה סוף סוף קורה, המטבח החדש שלכם יוצא לדרך ויש לכם כל כך הרבה תוכניות עבורו. אך רגע לפני שאתם מתלבטים בין צבע הארונות, החיפויים, ידית כזו או אחרת- הכנו עבורכם 6 דברים חשובים ביותר בעיצוב ותכנון המטבח.

 

 

 1 || מוצרי החשמל:

חשבו על מוצרי החשמל תחילה. דווקא לפני שיוצאים לדרך ומתחילים את שלב התכנון כדאי לערוך רשימה של כל מוצרי החשמל על מנת שילקחו בחשבון בעת תכנון הארונות ומשטחי המטבח. מומלץ להחליט מראש-  רוחב המקרר, מיקום המיקרו והתנור בגובה הרצוי, מדיח הכלים וכו'

 

מתחילים במוצרי החשמל. מוצרי חשמל של בירמן | הקומה השנייה

 

 

 

מטבחי נוביל דגם Titel
       דאגו להכנות מראש עבור האי הדינמי. מטבחי נוביל | הקומה העליונה

 

3 || משטחי עבודה

כשמציינים את השטח הכולל של השיש, צריך לזכור את 'תושבי הקבע' שמקומם מובטח (הטוסטר, מכונת הקפה, מתקן המים, הקומקום ועוד ועוד). ולכן, כדאי לתכנן מראש זרימה טובה ואזורים פנויים אשר מיועדים לעבודה נוחה. מפני שאף פעם אין לנו מספיק מקום פנוי, הגדירו את "שטח הבישול" (זה שקרוב לכיריים ולכיור), שם לרוב מתבצעות כל פעולות ההכנה, ודאגו שיהיה פנוי ונוח לעבודה.

 

חלקו את המטבח לאזורים. מטבחי דא קוצינה | קומת הכניסה

 

4 || אחסון

בשנים האחרונות, אחסון הפך למילת המפתח בעיצוב המטבח. ההנחה היא שנדרש המון שטח, אך בפועל אחסון טוב הוא פשוט אחסון חכם. את מלאכת תכנון  המטבח וחלוקותו הפנימית השאירו למומחים בתחום. חברת בלורן פיתחה את שיטת ה"דינמיק ספיס" למטבח יעיל ונוח לשימוש. הרעיון הוא לתכנון מטבח לפי אזורים
בכל מטבח יש חמישה אזורים עיקריים: אזור אחסון המזון, אזור אחסון הכלים, אזור הניקיון, אזור ההכנה ואזור הבישול והאפייה. מקומות האחסון אמורים להקל ולשרת אתכם. הימנעו מפתרונות אחסון שגורמים לכם להתכופף, לכרוע, או לטפס: העדיפו מגירות על פני מדפים בארונות התחתונים במטבח. היעזרו במערכת תמיכה חשמלית (סרוו-דרייב) לפתיחה קלה של המגירות והארונות. מחקרים מראים כי מטבח ממוצע מכיל כ-250 ק"ג של כלים ומצרכי מזון. ניצול אופטימלי של מקום האחסון יאפשר לנו לקבל יותר מ-100% תוספת במקום האחסון בלי להגדיל את השטח הקיים. על מנת לנצל את שטחי האחסון במגירות ולשמור על הסדר והארגון בתוכן, מומלץ להשתמש במערכת מחיצות לחלוקה פנימית של מגירות (אורגא-ליין), המאפשרת לעצב ולתכנן את שטחי האחסון בתוך המגירות, בהתאם לצורכי המשתמשים ולמוצרים השונים המאוחסנים בתוכן.

 

ניצול אופטימלי של מקום האחסון יאפשר לנו לקבל יותר מ-100% תוספת במקום האחסון בלי להגדיל את השטח הקיים. בלורן | קומת הכניסה

 

 

5 || תאורה

תאורה נחשבת לאלמנט מגדיר אווירה בכל חלל, לכן במטבח, האזור דינמי ביותר בבית, צריך לתת דגש לתאורה. לשהות,לבשל, לאכול בחלל חשוך זה לא מומלץ. הצעתנו היא לשלב במטבח 3 מקורות אור: תאורה כללית שתאיר את כל החלל, תאורת אווירה ותאורת משימה מעל משטח העבודה.

 

מטבחי דא קוצינה

תאורה פנימית. מטבחי דא קוצינה | קומת הכניסה

 

 

 

6 || אל תשכחו את הפח וחומרי הניקיון

הפח, המטאטא, חומרי הניקוי וכו' פחות מעסיקים אותנו בשלב ההתחלתי. אנו משקיעים את כל כולנו בעיצובו, מבלי לתכנן מראש את תחזוקתו ביום שאחרי. אם רצונם בפח בילד אין  יש להקצות לו מקום מתחת לכיור, ובל נשכח להקצות אזור אחסון עבור חומרי הניקוי השונים כדי לשמור על מראה נקי ומאורגן.

 

פח אשפה פנימי- בלורן

בלורן | קומת הכניסה

כתבות אחרונות

    הי, רציתי להמליץ לך על
    אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך