זה לא שחור או לבן: כשהביחד המשפחתי מגדיר את הבית

 

הדיירים:  זוג בשנות השלושים + 3 ילדים
היא – סמנכ"לית תפעול במפעל משפחתי   |  הוא – מנהל מכירות בחברת הייטק

הבית: 140 מ"ר בנוי בקומה אחת, על מגרש בגודל 375 מ"ר בשיכון ותיקים, כפר סבא
המבנה הוא חצי מדו-משפחתי עם קיר משותף

 

החזון:

כבר בתחילת הדרך היה ברור שהקו המנחה הינו לתכנן בית חם, חופשי ומשוחרר.  לבני המשפחה היה חשוב להדגיש את ה"ביחד" המשפחתי אשר עומד מעל הכל. בהתאם לכך, תוכנן בית צנוע בממדיו, כמו בית של פעם, בקומה אחת המאפשרת ומזמנת אינטימיות בחיי היומיום. האלומיניום, גג הרעפים, השערים והגדרות– כולם בצבע שחור –מתפקדים כתוספות עדכניות למבנה הצנוע החריג בנוף הווילות המפוארות ברחוב. במהלך תכנון הבית, נעשתה חשיבה מקדימה על בניית קומה נוספת לכשהילדים יגדלו, ולכן תוכננה בסלון תקרה משופעת גבוהה מאוד 5.4) מ' גובה)  כך שבעתיד תיצפה הקומה השנייה אל הסלון באופן שישמר את הקשר והאינטימיות בין שתי הקומות.

 

בית בעיצוב פנינית אזולאי

האתגרים:

האתגר התכנוני המרכזי שעמד בפנינו, היה מבנה המגרש – מלבן ארוך וצר. לכן, תוכננה הכניסה לבית ממרכז המגרש, כאשר אל דלת הכניסה מוביל שביל עטוף בצמחיה. מיקום דלת הכניסה מייצר הפרדה ברורה בין הפונקציות השונות – מצד אחד החלל הציבורי (סלון, מטבח, פינת אוכל) עם היציאה לגינה, ומצד שני – החלל הפרטי שבו מוקמו חדר הילדים, חדר המשחקים, חדר הרחצה הכללי ויחידת ההורים אשר כוללת חדר רחצה פרטי. בתווך, בין האזורים ואל מול דלת הכניסה, נמצאת מבואה ובה ספריה וספסל.

אתגר תכנוני נוסף היה הצורך לאפשר כניסת אור ואוויר מכיוון רביעי – הקיר המשותף עם הבית הצמוד. לשם כך תוכנן פטיו מחופה ברצפת דק אשר אליו פונות דלתות יציאה מחדר הרחצה של ההורים ומחדר השרות הצמוד למטבח ואף שני חלונות לחדר הרחצה הכללי פונים אליו. כך, זוכים כל החללים בבית לאוורור ואור טבעיים. הפטיו יוצר למעשה "מסדרון" אחורי לבית, אשר מחבר בין יחידת ההורים למטבח. כבר בשלב התכנון דמיינו את הילדים משחקים מחבואים ותופסת בין החללים המקבילים, ולשמחתנו הדבר אכן קורה יומיום בפועל.


במבואה החיצונית המקורה לבית, לצד דלת הכניסה המרשימה הצבועה שחור, יצקנו ספסל בטון צף, המשמש נקודת עצירה – לחלוץ נעליים, להניח מטריות, לברך את הבית בברכת שלום. משני צדי המבואה מוקמו גופי תאורה חינניים במראה נוסטלגי.

 

דלת הכניסה נפתחת למבואה המפרידה בין החלל הציבורי (משמאל) לחלל הפרטי (מימין), כאשר לצד הדלת מוקם ארון בגוון הקיר בו נמצאות כל מערכות האודיו של הבית, ואל מול הדלת מוקמה ספריה גדולה צבועה לבן עם חוצצי ברזל דקיקים. לצד הספרייה הוצב ספסל המשמש את ההורים וילדיהם כפינת קריאה. מעל הספסל תלוי צילום ממוסגר של הצלם המוכשר איתי בנית. עבודות נוספות של בנית תלויות בסלון. התקרה במבואת הכניסה הונמכה לגובה 3 מ' (!) ומעליה מוקמו מערכות המיזוג. הנמכת הגבס אפשרה תכנון מוקפד של ספוטים שקועים לתאורה.

 

 

החלל הציבורי

בחלל הציבורי שוכנים המטבח, שולחן האוכל והסלון, שם מתרחשת רוב האינטראקציה בין דיירי הבית. בני המשפחה יכולים לבלות יחד באותו החלל בזמן שהם עוסקים בפעילויות שונות.

 

ארונות המטבח הלבנים תוכננו לאורך הקיר המשותף עם השכנים באורך של 6 מ', ומשלבים יחידות גבוהות בצדדים ויחידה נמוכה במרכז שבה ממוקם הכיור הכפול. בסגירת הגבס שמעל הארונות מוקמו גופי תאורה אשר מציפים את המטבח בתאורה נעימה.


לצד האי מוקם שולחן האוכל המרובע שעבר עם המשפחה מביתה הקודם, ואליו צורפו כסאות ברזל שחורים חדשים מעל פינת האוכל נתלה גוף תאורה ישן שנרכש ע"י בני הזוג בשוק הפשפשים עוד טרם בניית הבית.

 


הכיריים ממוקמים באי השחור שמפריד בין המטבח לסלון, ומשמש לאחסנה מכיוון המטבח ולישיבה מכיוון הסלון. מעל האי מוקמו 3 גופי תאורה מינימליסטיים מזכוכית אשר נתלו מהתקרה המשופעת.

 

הסלון ממוקם "עם הגב" למטבח, כאשר ספה גדולה בריפוד בצבע אפור-פחם תוחמת את אזור הסלון. שתי כורסאות מרופדות קטיפה שחורה על רגלי ברזל דקות ניצבות לצדי הספה, ושולחנות ברזל ופליז קטנים בתפזורת ממוקמים על שטיח אפור דהוי. הטלוויזיה ממוקמת על הקיר בין שני חלונות גדולים במיוחד, כאשר מתחתיה "צף" ספסל עץ אלון מקיר לקיר.

 

 

 

החלל הפרטי

מימין למבואת הכניסה  ממוקם החלל הפרטי של הבית אשר מכיל: חדר שינה של הילדים, חדר רחצה, ארון לאחסון כללי , חדר ממ"ד שמשמש כחדר משחקים ויחידת ההורים.

 

בחדר השינה של הילדים ארון קיר גדול במיוחד וחלון ענק שמכניס אל תוך החדר את כל הירוק שבחוץ. כיום ישנים שלושת הילדים יחדיו בחדר המרווח שזכה לכינוי הקיבוצי "בית ילדים", ובו מוקמו מיטת קומותיים לשני ה"גדולים" ומיטת תינוק לקטנטונת.

 

חדר הרחצה של הילדים רחב ידיים, והאמבטיה הגדולה במיוחד מאפשרת רחצה בצוותא. מול דלת הכניסה ממוקם ארון יפיפה שחור עם כיור שוקת גדול (רוחב 120) ושני ברזים. מראת ברזל שחורה תלויה בין שני חלונות עם זכוכית סבתא אשר פונים אל הפטיו המאוורר. הריצוף הגיאומטרי בשחור-לבן עם אריחי חיפוי לבנים במראה מינימליסטי מוסיפים חן לחלל המונוכרומטי

 

 

ביחידת ההורים חלון גדול הפונה לחצר הקדמית, ובה ארון קיר הממוקם מול המיטה הזוגית. דלת אלומיניום בלגי עם זכוכית סבתא נפתחת לחדר הרחצה הפרטי הצמוד, אשר בו דלת זהה נוספת הנפתחת לפטיו. בשתי הדלתות שובצו חלונות עליונים לאוורור.

 

הריצוף בחדר הרחצה זהה לזה שבחדר הרחצה של הילדים וגם כאן נבנה ארון עץ שחור שעליו מונחים שני כיורים נפרדים לצחצוח שיניים משותף. במקלחון המפנק נישה לבקבוקים וראש גשם תקרתי

 

דבר המעצבת: פרויקט זה, ממגרש ועד לבית גמור לפרטי פרטים, היה עבורי חוויה מיוחדת מאוד, וההקפדה על כל פרט ופרט בבית הזה ניכרת בתוצאה המוגמרת. אני מאוד גאה בבית הזה: בתכנון ובעיצוב שלו, ביכולת ליצור שפה של צבעוניות מונוכרומטית ויחד עם זאת חמה ומזמינה.

 פריט אהוב:  עבודת הבטון המורכבת בבית אהובה עליי במיוחד (ישר בטון). הרצפה, אדני החלונות ומדרגות שביל הגישה תוכננו ובוצעו בקפידה ויצרו תשתית מושלמת לכל יתר השכבות של הבית.

 

קרדיטים:

מעצבת פנים: פנינית שרת- אזולאי בשיתוף עם אדריכל רוני קאופמן | קרדיט צילום: איתי בנית | חלונות ופרופיל בלגי- כוכב אלומיניום | ריצוף וחיפוי קיר בחדרי הרחצה- HEZIBANK | ריהוט הסלון: ספה, שולחנות וכורסאות-  ID DEDIGN

 

 

 

 

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך