הבית בעמק: כשנכנסים פנימה, הקצב משתנה

הם חלמו והגשימו אותו במשך עשור, לאט לאט ובזהירות בנו את פרויקט חייהם כשהם מאפשרים לטבע להיות השחקן הראשי בתהליך ותוצאותיו. "תהליך התכנון והביצוע ארך כעשור- מעין תרגיל בסבלנות. ריצת מרתון מתמשכת ונעימה בטבע", מספרים האדריכלים האמונים על הפרויקט- יובל כנעני ולירון וייס כנעני. "התמסרנו לקצב השונה ונישבנו ברוגע. העמקנו את הידע בבניה אקלימית וחשיבותה הגדולה ליצירת חללים מאווררים ונעימים בתנאי אקלים קיצוניים המאפיינים את האזור", הם מסכמים. כפי שנאמר, הסבלנות משתלמת וחלומם של בני הזוג הפך לבית קסום אשר בתוכו הקצב משתנה.

 

הדיירים: זוג בשנות הארבעים ושני ילדיהם הקטנים

החזון: הלקוחות רצו לבנות את בית חלומותיהם בעצמם כולל פיתוח השטח והגינון בדגש על אדריכלות אקלימית.

הבית:  וילה דו קומתית במושב ותיק הסמוך לעמק האלה. הוילה ממוקמת בקצה הישוב על גבעה אשר משקיפה לנוף הקסום והפראי של העמק.

 

הכניסה: חזית הכניסה מסוגרת לרחוב ויוצרת מבואה חיצונית מקורה לבית, לצד דלת כניסה מרשימה בצבע אפור גרפיט. דלת הכניסה נפתחת למבואה אשר מובילה לחלל הציבורי, במרכזו פינת אוכל הממוקמת במרכז המטבח ומהווה את הלב של הבית.

 

לצד דלת הכניסה המרשימה ישנו ספסל צף, המשמש נקודת עצירה בין הפנים לחוץ – לחלוץ נעליים, לברך בברכת שלום.

 

רוב פתחי החלונות והמרפסות בשתי הקומות תוכננו כך שהם פונים לעמק ולנוף המרשים.

 

מטבח: מהמטבח ניתן להשקיף החוצה, לצאת ישירות למרפסת החוץ הרחבה ולרדת ישירות לבוסתן האחורי המשופע בצמחיה מקומית ים-תיכונית אשר מטפחים בעלי הבית. הסלון ממוקם באותו חלל מרכזי ובולט על רקע קיר הבטון החשוף של הממ"ד.

 

 

 

 

 

המדרגות: חלון אנכי גדול מלווה את חלל המדרגות המוביל למפלס תחתון בו ממוקמים: הממ"ד ושירותי האורחים, ולמפלס העליון בו ממוקמים: חדרי השינה, הרחצה ופינת העבודה.

 

 

 

 

החומרים: חומרי הגמר שנבחרו לריצוף וחיפוי נשארו בצורתם הגולמית והטבעית ואהובים על הלקוחות: יציקת בטון מוחלק בקומה התחתונה ופרקט אלון טבעי בקומה העליונה. חדרי הרחצה רוצפו באריחי בטון קטנים. מראה הבטון החשוף מופיע גם בקיר הסלון בתבליט עדין של תבנית היציקה. גם בגדרות האבן ובטרסות בחרנו בבטון חשוף ובאבן מקומית. כל החלונות אופיינו במערכת אלומיניום בלגי במראה מינימליסטי ופרזול עדין תואם .

 

 

 

 

חלקו העליון של החלון יכול להיפתח בשליטה חשמלית לטובת שחרור אויר חם מהקומה העליונה. החלון מחופה בסרגלי אלומיניום המסננים את כניסת האור הרך פנימה ודואגים להצללה לאורך היום.

 

חלונות הבית: פרופיל בלגי דגם GHENT | להשיג: כוכב אלומניום

דגש רב הושם על תכנון אקלימי הבא לידי ביטוי בהיבטים הבאים: מנח הבית ומיקום החלונות, בידוד המעטפת ע"י קיר בעל חתך ייחודי אשר עוביו מעל 40 ס"מ ושחרור מאולץ של אויר חם מהקומה העליונה.

 

 

 

דבר המעצב: תהליך התכנון והביצוע ארך כעשור- מעין תרגיל בסבלנות. ריצת מרתון מתמשכת ונעימה בטבע. כשמגיעים לאזור ונכנסים פנימה, אל הבית- הקצב משתנה. הטבע הוא השחקן הראשי הנוף העוצמתי ונגינת הצרצרים גורמים לנו כל פעם מחדש לעצור לרגע ולהירגע. להאזין ולהתבונן.

 

 

טיפ:  הבית מהווה את התגשמות חלומם של בני הזוג ולקח זמן לממשו. התמסרנו לקצב השונה ונישבנו ברוגע. העמקנו את הידע בבניה אקלימית וחשיבותה הגדולה ליצירת חללים מאווררים ונעימים בתנאי אקלים קיצוניים שמאפיינים את האזור. למדנו שעל ידי תכנון נכון ניתן להוריד את התלות במיזוג ואף לחסוך בעלויות .

פריט אהוב: אהבנו במיוחד את קיר הבטון שנחשף במהלך הבניה ואת אוסף האמנות הישראלית של בני הזוג שנתלה בקפידה.

 

קרדיטים:

אדריכלות: יובל כנעני ולירון וייס כנעני YK ARCHITECTS | קרדיט צילום: גדעון לוין | חלונות ופרופיל בלגי- כוכב אלומיניום 

 

 

 

 

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך