אתה לי ארץ: בית שהוא כולו מחווה לארץ ישראל

במושב בדרום השרון, שוכנת וילה המוקדשת כולה לאהבת הארץ. האדריכל, עודד חלף, עיבד את סיפור אהבתו של בעל הבית למבנה ארכיטקטוני מרהיב. נדמה כי חיבורו אל אדמת הארץ נוצק אל יסודותיו והוליד בית שהוא כולו שיר אהבה למולדת. למרות שמדובר בבית שנבנה בשלמותו, נראה כאילו היה כאן מאז ומעולם.

 

הבית הזה נבנה בדמותה. כל פרט ופרט נבחר בהשראתה, כמחווה ליופייה ואופיה הנדיר של ארצנו האהובה.

הבית שמשתרע על פני קומה אחת, בנוי ממבנים נפרדים שחוברו ביניהם ומקנים תחושה שהם חלק בלתי נפרד מהנוף. על אף שתוכנן כיחידה אחת- אופי הבנייה יוצר תהייה שמא נבנה על יסודותיו של מבנה עתיק. ברחבת הכניסה עומד לו עץ חרוב עתיק ולצידו שביל כניסה המוביל את הבאים בין שתי בריכות מים רדודות, שלפי מסורת בנייה נושנה שימשו לרחיצת רגלים.

 

 

אבני פירוק ממבנים שונים בארץ מעניקים לבית תחושה שהיה כאן מאז ומעולם

 

מבואת הכניסה מתהדרת בתקרה מקומרת ממנה יוצאות כל הדרכים

 

בכניסה אל הבית נחשפים שני מסדרונות שבסופם חלונות רחבים אשר יוצרים תחושה של אווריריות וחיבור אל הנוף

 

כל נקודה בבית חושפת את הטבע בחוץ

 

 

בכניסה אל הבית נחשפים שני מסדרונות שבסופם חלונות רחבים אשר יוצרים תחושה של אווריריות וחיבור אל הנוף. המסדרונות מובילים אל אגף המגורים ומעוצבים כסמטאות בעיר עתיקה ורווית היסטוריה. ריצוף החוץ נכנס פנימה ומעניק מראה עתיק וייחודי. כל המבנים מחוברים זה לזה ויוצרים תחושת ביחד ולחוד- מצד אחד קיימת זרימה בין היחידות , ומנגד כל יחידה נהנית מפרטיות. חדרי השינה נהנים מחצר פנימית מבודדת ומתנהגים כיחידות עצמאיות שנשזרו אל המבנה המרכזי.

 

שולחן אוכל ארוך חוצה את החלל ומפריד בין המטבח לסלון

 

החלל הציבורי מוגדר על ידי תקרת עץ שבנויה מקורות מסיביות

 

כל יחידה זכתה לחצר פנימית משלה

 

המטבח מעוצב בצורת ח שעשוי מעץ בעל חזיתות בצבע טורקיז

 

 

האזור הציבורי של הבית מוגדר בשני קירות זכוכית אשר יוצרים חצר פנימית מרהיבה. אבני כורכר שפורקו ממבנים בארץ חוברו לקיר שנראה כמו שריד של מבנה עתיק יומין. אופי הבנייה של החלל הפנימי מושתת על מסורת הבנייה התורכית ששלטה בארץ במשך מאות שנים- תקרות מקומרות, חלונות קשתיים ועוד. בעוד שהבית כולו מתהדר בתקרות כפתיות, תקרת האזור הציבורי עשויה מקורות עץ מסיבי. החלל מחולק למטבח רחב בצורת ח  וסמוך לו פינת אוכל עם שולחן עץ ארוך שחוצה את החלל ויוצר הפרדה בין המטבח לסלון.

 

משחק בין החוץ לפנים ומחווה למסורת הבנייה שרווחה בארץ

 

מטבח בצורת ח יוצר הפרדה ומגדיר את החלל

 

 

קרדיטים: אדריכל: עודד חלף / צילום: איתי סיקולסקי/  שיש, ריצוף וחיפויים: שיש אבסלוטו

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך