נפלאות הקורונה: האם כך יראו משרדי העתיד?

ימי הקורונה עוד לא מאחרונו, אך בעודנו שבים אט אט לשגרה, נדמה שהיא תהיה שונה מזו שנעצרה בבת אחת. בעודנו מנסים לשרטט קווים לדמותה של השגרה החדשה-  לדמיין איך יראו כל אותם המקומות אשר יוצרים את השגרה שלנו- הבית, מקום העבודה, מוסדות החינוך ועוד. קבלנו הצצה מעודדת למה שיכול להיות.

צו השעה אשר מזמן לנו ריחוק חברתי ומפגשים באוויר הפתוח, אינו בהכרח מכתיב מרחב עבודה סטרילי וקשוח-  לפחות לפי משרד האדריכלות היפני אשר תכנן מבנה משרדים שהופך את הגזרה למשאלת לב. משרד האדריכלות היפני, Studio Velocity, תכנן משרד בלתי רגיל בעיר אוקזאקי, מחוז איצ'י, יפן. מבנה המשרדים האוורירי בן שתי קומות בנוי ברובו מעץ, כאשר קומת הקרקע מתוכננת כמרחב פתוח שנהנה מטרסות חיצוניות. בקומה העליונה, ישנו מטבח משותף ופינת אוכל  המובילה אל ההפתעה האמיתית אשר נמצאת על גג המבנה.

קומת הקרקע שתוכננה כמרחב פתוח, היא רק הקדמה למה שמתרחש בקומה העליונה. גג המבנה אשר בנוי כמשטח מעוגל צף בתוך סביבת מבנים צפופה. צורתו הייחודית שומרת על פרטיות מירבית ויוצרת תקרה בגבהים משתנים עבור המפלס שמתחתיו. על גג העץ מתקיים אזור חיצוני משותף, בו ניתן להירגע, לאכול ואפילו לקיים פגישות משותפות. סדרת פתחים מאפשרת לעצים הצומחים בקומת הקרקע לטפס ישירות אל הגג ולהעניק לו אווירה של פארק.

 

קומת הקרקע הפתוחה מחולקת לשלל אזורי עבודה באמצעות גינות פנימיות

קונסטרוקציה קלה שבנויה ברובו מעץ

 

עיצוב הגג כמשטח מעוגל אתגר את משרד האדריכלות היפני, צוות העיצוב הסביר שישנם 3 שיטות מסורתיות לייצור משטח מעוגל- בטון, פורניר רב זוויתי , עץ למינציה או סליל פלדה. אך צוות המשרד ביקשו למצוא שיטה אחרת, כזו שאינה יקרה כמו בטון או עבה וכבדה למראה. השיטה שנבחרה השתמשה בחומרים דקים ושטוחים במיוחד כדי ליצור משטח מעוקל באמצעות כוח המשיכה ומתח.

 

הגג מאפשר ישיבה מקורה או תחת כיפת השמים

בתוך הסביבה הצפופה -מבנה משרדים מקורי המאפשר סביבת עבודה מאווררת

חזית המבנה מספקת אף היא שלל מקומות ישיבה

מגוון אפשרויות ישיבה על הגג הפתוח

בזמן הבנייה

בוחנים את קונסטרוקציית הגג

כתבות אחרונות

הי, רציתי להמליץ לך על
אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך